التفـــاح الاخضـر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل فراخ محشي بالأرز والخضروات

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل فراخ محشي بالأرز والخضروات  Empty طريقة عمل فراخ محشي بالأرز والخضروات

مُساهمة من طرف معي أحلى الأحد يونيو 23, 2013 2:12 pm


&& المقادير &&

ثلاث قطع فراخ كبيييييرة

١- كباية كبيرة أرز { مسلوق نص سلق }

٢- ٢ قطعة بصلة كبيرة { مقطعة مربعات }

٣- قطعتين جزر { مقطع مربعات صغيرة }

٤- قطعتين فلفلية كبيرة { مقطعة مربعات صغيرة }

٥- قطعتين بطاطس { مقطعة مكعبات }

٦- زيت زيتون


٧- ملح + فلفل + كزبرة + عود قرفة + ثوم + حبهان + مسطرضة


&&& الطريقة &&&


اولا ننظف الفراخ من الداخل جيدا ويغسل ونمسحها بشوية ملح ومعلقة ليمون ونوزعها من الداخل

ثانيا نقلب البصل في زيت الزيتون ثم نضيف جميع الخضارات وتقلبها ثم نضيف التوابل ونضيف الأرز ونقلبه ونهدئ منه النار ثم نضيف شوية مرق لسوي الأرز  

ثالثا ناخز الفراخ ونحشيها بالأرز ونضقط عليه للداخل وتقفل الفراخ بخيط المطبخ ثم نضع زيت زيتون ونضيف اليه ليمون  ورشة ملح وفلفل وندهن بها الفراخ من الخارج

رابعا ندهن صينية الفرن ونضع فيها الفراخ ثم نلفها بورق الفويل ( ورق الالمونيم ) وندخل الصينية الفرن ونتركها من ٢٠ : ٢٥ دقيقة

خامسا نخرج الفراخ من الفرن ونشيل من عليها ورق الالمونيم ونشيل الخيط من عليها ونضعها في صحن التقديم وتؤكل سااااااااااااخنة وبالهناء



*** معي احلي ***  
معي أحلى
معي أحلى
Admin

الابراج : الحمل عدد المساهمات : 34
تاريخ التسجيل : 29/03/2013
الموقع : SF

https://greenapple.banouta.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى